HOUSKY CHLEBOVÉ
- Snadné
- Příprava 10 minut, kynutí 30 minut, pečení 15 minut
Suroviny na 9 housek:
- 250 g žitné chlebové mouky
- 250 g špaldové chlebové mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- ½ kostky droždí nebo 1 balení sušeného
- 4 dcl vody
Postup přípravy:
- Suché přísady smícháme dohromady.
- Pokud pracujeme s čerstvým droždím, droždí rozdrobíme do 1 dl vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme pracovat, až si připravíme kvásek. Pokud pracujete se sušeným droždím, tento krok odpadá. Droždí jen smícháme se sypkými přísadami.
- Do sypké směsi přilijeme vlažnou vodu a těsto dobře zpracujeme. Necháme 30 minut kynout na teplém místě.
- Těsto si rozdělíme na 9 dílů, vytvoříme kuličky, které dáme na plech. Na plechu necháme 10 minut kynout. Poté potřeme vodou a zdobíme hrubozrnnou solí nebo kmínem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme na mřížce vystydnout.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |