HOUSKY CHLEBOVÉ

  • Snadné
  • Příprava 10 minut, kynutí 30 minut, pečení 15 minut

Suroviny na 9 housek:

  • 250 g žitné chlebové mouky
  • 250 g špaldové chlebové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • ½ kostky droždí nebo 1 balení sušeného
  • 4 dcl vody

Postup přípravy:

  • Suché přísady smícháme dohromady.
  • Pokud pracujeme s čerstvým droždím, droždí rozdrobíme do 1 dl vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme pracovat, až si připravíme kvásek. Pokud pracujete se sušeným droždím, tento krok odpadá. Droždí jen smícháme se sypkými přísadami.
  • Do sypké směsi přilijeme vlažnou vodu a těsto dobře zpracujeme. Necháme 30 minut kynout na teplém místě.
  • Těsto si rozdělíme na 9 dílů, vytvoříme kuličky, které dáme na plech. Na plechu necháme 10 minut kynout. Poté potřeme vodou a zdobíme hrubozrnnou solí nebo kmínem.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme na mřížce vystydnout.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální