CHŘEST S POŠÍROVANÝM VEJCEM
- Velmi snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY pro 2 osoby:
- 1 balení zeleného chřestu
- 2 vejce
- 4 salátové brambory
- sůl, pepř
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř
- 2 lžíce octa
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Brambory uvaříme do měkka, ve slupce, v dobře osolené vodě. Dáme stranou.
- Chřest si očistíme, odřízneme konce a dočistíme. Dáme si vařit vodu, kterou osolíme. Chřest vaříme asi 5 minut a poté okamžitě podáváme. Můžeme rychle ochladit studenou vodou, pro zachování barvy, nicméně chřest nám při delší manipulaci vystydne. Proto je důležité si naplánovat činnosti tak, aby nám nevznikly prostoje.
- Na pošírovaná vejce přivedeme k varu vodu s octem. Mírně zmírníme plamen, voda by se neměla vařit klokotem. Vodu „roztočíme“ např. vidličkou a vkládáme jedno vejce po druhém, nejlépe si pomůžeme naběračkou. Necháme vařit na mírném ohni asi 1 minutu.
- Na talíř servírujeme chřest, který pokrademe máslem, na chřest dáme pošírované vejce, které roztrhneme vidličkou a osolíme, opepříme. Jako přílohu podáváme brambory s troškou másla.
Pokud máme více času, můžeme si připravit také např. Holandskou omáčku nebo třeba domácí majonézu.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |