CIZRNOVÁ POLÉVKA S HARRISOU
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 plechovka cizrny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce pasty harissa
- sůl, pepř
- 1 lžíce oleje
- 200 ml vody nebo vývaru
Postup přípravy:
- Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek si očistíme a nasekáme nahrubo. Cizrnu necháme okapat.
- Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kořenovou zeleninu. Smažíme asi 1 minutu, poté přidáme Harissu a necháme ji rozvonět. Zalijeme vše vodou nebo vývarem.
- Vaříme asi 10 minut do změknutí zeleniny. Nakonec vše rozmixujeme, ozdobíme kořením a třeba chlebovými krutony.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |