CIZRNOVÁ POLÉVKA S HARRISOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce pasty harissa
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml vody nebo vývaru

Postup přípravy:

  • Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek si očistíme a nasekáme nahrubo. Cizrnu necháme okapat.
  • Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kořenovou zeleninu. Smažíme asi 1 minutu, poté přidáme Harissu a necháme ji rozvonět. Zalijeme vše vodou nebo vývarem.
  • Vaříme asi 10 minut do změknutí zeleniny. Nakonec vše rozmixujeme, ozdobíme kořením a třeba chlebovými krutony.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz