ČOČKOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

  • Snadné
  • Doba přípravy 40 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 hrnek předvařené čočky
  • 1 l vody nebo vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • ½ hrnku hladké mouky
  • 1 vejce
  • koření: sůl, pepř, libeček nebo petrželka

Postup přípravy:

  • Čočku koupíme předvařenou, prodává se v běžné síti, ušetříme tím peníze za energie a hlavně čas. Čočku ve vodě nebo vývaru přivedeme k varu, přidáme nakrájenou mrkev a petržel a necháme vařit.
  • Mezitím si připravíme jíšku z 1 lžíce másla a 1 lžíce mouky, zalijeme vodou a přidáme k čočce. Provaříme asi 20 minut.
  • Jakmile je jíška dobře provařená, polévku okořeníme solí a pepřem.
  • Nyní si v hrnečku dobře propracujeme zbylou mouku s vejcem, osolíme a můžeme přidat bylinky (není to nutné). Lžičkou, kterou namáčíme ve vodě, vykrajujeme nočky, které zaváříme do polévky. Nočky budou hotové, jakmile vyplavou na povrch.
  • Do polévky nakonec přidáme rozetřený česnek a bylinky a můžeme podávat.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Vegetariánský
Pokrm Luštěninový