ČOČKOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM
Polévka z červené čočky je velmi rychlá, výživná a chutná. S kokosovým mlékem chutná znamenitě. Bez laktózy a bez lepku.
- Snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY:
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 šalotka
- 4 stroužky česneku
- 1 hrnek červené čočky
- 1 kokosové mléko (plech nebo tetrapak)
- sůl, pepř, římský kmín
- olivový olej
- 0,5 l vody nebo vývaru
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme. Můžeme nahrubo, budeme mixovat.
- Do hrnce si dáme olivový olej a jakmile je rozehřátý přidáme cibuli a česnek. Restujeme asi minutu.
- Poté přidáme mrkev a petržel. Restujeme opět asi minutu.
- Přidáme čočku, kterou také krátce osmahneme.
- Osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem.
- Zalijeme vodou nebo vývarem.
- Vaříme, dokud není čočka měkká, poté přilijeme kokosové mléko, prohřejeme a rozmixujeme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |