ČOČKOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Polévka z červené čočky je velmi rychlá, výživná a chutná. S kokosovým mlékem chutná znamenitě. Bez laktózy a bez lepku.

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY:

  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 kokosové mléko (plech nebo tetrapak)
  • sůl, pepř, římský kmín
  • olivový olej
  • 0,5 l vody nebo vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zeleninu očistíme a nakrájíme. Můžeme nahrubo, budeme mixovat.
  • Do hrnce si dáme olivový olej a jakmile je rozehřátý přidáme cibuli a česnek. Restujeme asi minutu.
  • Poté přidáme mrkev a petržel. Restujeme opět asi minutu.
  • Přidáme čočku, kterou také krátce osmahneme.
  • Osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem.
  • Zalijeme vodou nebo vývarem.
  • Vaříme, dokud není čočka měkká, poté přilijeme kokosové mléko, prohřejeme a rozmixujeme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Luštěninový, Zeleninový