MAJONÉZA základní recept
- Velmi snadné
- Doba přípravy 10 minut
SUROVINY:
- 2 žloutky
- 150 ml oleje (řepkový nebo slunečnicový)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
- pepř a sůl
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
- Vše dáme do mísy nebo ješte lépe do nádoby k tyčovému mixeru.
- Zpracujeme do potřebné konzistence. Mixer vše vyšlehá asi za 10 sekund, pokud použijete metličku, bude to trvat trošku déle.
- Pozor na sůl! Jelikož máme v majonéze hořčici solíme jen minimálně.
- Při přidání nakrájené kyselé okurky, cibule a láku připravíme stejným způsobem tatarskou omáčku.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Vegetariánský |