VÝVAR HOVĚZÍ
- Snadné
- Náročné na čas – vaříme (necháme táhnout) 2 – 3 hodiny
SUROVINY:
- Morková kost
- Hovězí přední s kostí (koupeno u řezníka nebo na statku)
- Mrkev
- Petržel
- Feferonka
- Celer
- Bobkový list
- Libeček
- Černý pepř (celý)
- Nové koření (celé)
- Sůl
POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso společně s morkovou kostí, očištěnou zeleninou a kořením vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen a necháme pozvolna táhnout. Průběžně sbíráme pěnu a vývar necháme táhnout cca. 2 – 3 hodiny, i déle, pokud máte čas. Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme. Nakrájíme maso, uvaříme nudle a podáváme.
DOPORUČENÍ:
Zeleninu, kterou jsme vařili ve vývaru, vyhodíme a nahradíme čerstvou, krátce povařenou kořenovou zeleninou. Popř. restujeme nastrouhanou mrkev na másle a přidáme do vývaru.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Těstovinový, Zeleninový |