VÝVAR HOVĚZÍ

  • Snadné
  • Náročné na čas – vaříme (necháme táhnout) 2 – 3 hodiny

SUROVINY:

  • Morková kost
  • Hovězí přední s kostí (koupeno u řezníka nebo na statku)
  • Mrkev
  • Petržel
  • Feferonka
  • Celer
  • Bobkový list
  • Libeček
  • Černý pepř (celý)
  • Nové koření (celé)
  • Sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

Maso společně s morkovou kostí, očištěnou zeleninou a kořením vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen a necháme pozvolna táhnout. Průběžně sbíráme pěnu a vývar necháme táhnout cca. 2 – 3 hodiny, i déle, pokud máte čas. Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme. Nakrájíme maso, uvaříme nudle a podáváme.

DOPORUČENÍ:

Zeleninu, kterou jsme vařili ve vývaru, vyhodíme a nahradíme čerstvou, krátce povařenou kořenovou zeleninou. Popř. restujeme nastrouhanou mrkev na másle a přidáme do vývaru.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Těstovinový, Zeleninový