HOVĚZÍ MASO DUŠENÉ BEZ LEPKU
- Snadné
- Doba příprava 1,5 hodiny
Suroviny pro 4 osoby:
- 600 g libového hovězího zadního masa
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- voda nebo vývar na podlévání
- sůl a pepř
- 1 lžíce řepkového oleje
Postup přípravy:
- Maso si nakrájíme na kostičky, dobře osolíme a opepříme. Cibuli si nasekáme na kostičky, česnek na plátky.
- Tuk si rozehřejeme a cibuli s česnekem osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osmahneme. Přidáme rajský protlak, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme pod pokličkou dusit.
- Jakmile je maso měkké, můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, bulgur nebo třeba noky.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |