KUŘE DUŠENÉ S HARISSOU
- Snadné, náročné na suroviny
- Příprava 40 minut
Suroviny:
- 1 balení kuřecích paliček s kůží
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 5 brambor
- 1 plechovka rajčat ve vlastní šťávě
- 5 lžic řepkového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce pasty Harissa
- 1 lžička sladkého kari koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého římského kmínu
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Zeleninu si omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli najemno, česnek na plátky, brambory na poloviny nebo čtvrtiny, dle velikosti.
- Olej s máslem dáme do hrnce a necháme rozehřát. Na tuku rychle, ze všech stran, osmažíme kuřecí paličky. Nejlépe do zlatova. Kuře vyndáme z hrnce a dáme stranou. K tuku přidáme cibuli a česnek, smažíme asi 1 minutu. Poté přidáme koření a pastu Harissu, vše rychle osmahneme a vrátíme maso do hrnce. Přidáme brambory, které orestujeme společně s masem a kořením.
- Nakonec vše zalijeme asi 1 dl vody, přidáme loupaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme dusit do změknutí masa. Maso by mělo odpadat od kosti.
Podáváme s rýží basmati nebo třeba bulgurem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický |
Pokrm | Masový |