KRÁLÍK DUŠENÝ S HOŘČICÍ A MEDEM
- Snadné
- Příprava a vaření 1,5 hodiny
Králík má velmi dietní a jemné maso, které je ovšem trochu nevýrazné. Maso je nutné dobře ochutit a také „promastit“. Skvěle si rozumí s hořčicí a medem a tato úprava je opravdu delikátní.
Suroviny pro 4 osoby:
- 800 – 1000 g králičího masa (s kostí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice (Dijonská)
- 1 lžička medu
- Koření: sůl, pepř, kmín
- 3 dl vývaru nebo vody na podlévání
- 2 lžíce oleje nebo másla
Postup přípravy:
- Králíka si rozdělíme na porce (stehno atd.) a maso dobře osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Nakrájíme si cibuli a česnek a dáme na rozehřátý tuk zezlátnout (ne příliš). Přidáme špetku kmínu.
- Jakmile je cibule s česnekem zlatá, přidáme maso, které krátce orestujeme.
- Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme med a pomalu dusíme do měkka. Trvá to asi 1 hodinu.
Příloha:
Jako přílohu doporučuji jasmínovou rýži nebo houskový knedlík. Recept na výtečný hrnkový knedlík najdete také na receptárně.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Nízkokalorický, Pro děti |
Pokrm | Masový |