DÝŇOVÁ POLÉVKA

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY PRO 4 OSOBY:

  • 1 dýně hokaido
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje, např. olivový
  • 1 kokosové mléko
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • vlašské ořechny nebo dýňová semínka na ozdobu
  • zakysaná smetana, opět na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Dýni omyjeme, neloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme.
  • V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a restujeme nejdříve cibuli (1 minutu), poté přidáme kořenovou zeleninu a dýni. Vše restujeme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí zeleniny.
  • Nakonec přilijeme kokosové mléko, prohřejeme a vše do hladka rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťávou, popř. dokořeníme.
  • Posypeme ořechy a do každého talíře dáme lžíci husté zakysané smetany.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz