DÝŇOVÁ POLÉVKA
- Snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY PRO 4 OSOBY:
- 1 dýně hokaido
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje, např. olivový
- 1 kokosové mléko
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- vlašské ořechny nebo dýňová semínka na ozdobu
- zakysaná smetana, opět na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Dýni omyjeme, neloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme.
- V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a restujeme nejdříve cibuli (1 minutu), poté přidáme kořenovou zeleninu a dýni. Vše restujeme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí zeleniny.
- Nakonec přilijeme kokosové mléko, prohřejeme a vše do hladka rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťávou, popř. dokořeníme.
- Posypeme ořechy a do každého talíře dáme lžíci husté zakysané smetany.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |