DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM
- Velmi snadné
- Příprava včetně vaření 30 minut
Dýňová polévka je velmi chutná a zdraví prospěšná. Pro svou nasládlou chuť snad bude chutnat i vašim dětem.
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 dýně (menší) doručuji odrůdu Hokkaidó
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka kokosového mléka
- Koření: sůl, pepř
- 4 lžíce tzv. „double cream“, je to velmi hustá smetana
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy:
Dýni si nakrájíme na kousky, pokud máme Hokkaidó, není potřeba loupat. Nakrájíme si cibuli a nasekáme česnek. Česnek a cibuli si orestujeme na oleji do zlatova. Poté přidáme dýni a restujeme ji asi 1 minutu. Vše zalijeme trochou vody, osolíme a opepříme a dýni asi 10 minut dusíme do měkka. Následně přilejeme kokosové mléko, které společně s dýní povaříme dalších 5 minut. Vše dohladka rozmixujeme a podáváme ozdobené lžící husté smetany.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |