DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM

  • Velmi snadné
  • Příprava včetně vaření 30 minut

Dýňová polévka je velmi chutná a zdraví prospěšná. Pro svou nasládlou chuť snad bude chutnat i vašim dětem.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 dýně (menší) doručuji odrůdu Hokkaidó
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • Koření: sůl, pepř
  • 4 lžíce tzv. „double cream“, je to velmi hustá smetana
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy:

Dýni si nakrájíme na kousky, pokud máme Hokkaidó, není potřeba loupat. Nakrájíme si cibuli a nasekáme česnek. Česnek a cibuli si orestujeme na oleji do zlatova. Poté přidáme dýni a restujeme ji asi 1 minutu. Vše zalijeme trochou vody, osolíme a opepříme a dýni asi 10 minut dusíme do měkka. Následně přilejeme kokosové mléko, které společně s dýní povaříme dalších 5 minut. Vše dohladka rozmixujeme a podáváme ozdobené lžící husté smetany.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Vegetariánský
Pokrm Zeleninový