BURGER VEGI

  • Snadné
  • Příprava 10 minut, grilování 10 minut

SUROVINY na cca. 8 Burgerů:

BURGER:

  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 lžíce pasty Tahini (sezamová pasta)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce uvařené rýže
  • chilli, dle chuti
  • 1 jarní cibulka
  • 1 menší cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžička římského kmínu (mletý)
  • 4 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce olivového oleje

OCHUCENÁ MAJONÉZA:

  • 4 lžíce majonézy (nejlépe domácí, recept v „ostatní recepty“)
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička Tahini
  • sůl a pepř

OSTATNÍ SUROVINY:

  • pečivo dle chuti, např. celozrnné housky nebo burger housky
  • ½ okurky (čerstvé)
  • 2 jarní cibulky
  • salát nebo zelí
  • rajská jablíčka popř. jiná zelenina dle sezóny a chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nakrájíme si zeleninu a rozehřejeme gril. Housky si rozřízneme.
  • ½ plechovky fazolí rozmixujeme s rýží, přidáme koření, tahini pastu, olej, drcený česnek, najemno nakrájenou cibuli. Ostatní fazole rozmačkáme nahrubo, se směsí. Nakonec si nakrájíme jarní cibulku a opatrně ji vmícháme do hmoty.
  • Ochucenou majonézu připravíme smícháním majonézy, tahini pasty a nekrájené jarní cibulky. Okořeníme a ochutnáme. V případě, že chceme výraznější chuť, přidáme limetkovou šťávu.
  • Z fazolové hmoty tvoříme Burgery. Uděláme si kuličku, tu rozplácneme a obalíme v sezamu. Dáme na gril a grilujeme po každé straně asi 5 minut.
  • Mezitím si připravíme housky, které pomažeme ochucenou majonézou. Zeleninu vrstvíme dle fantazie. Přidáme fazolové Burgery a podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový