BURGER VEGI
- Snadné
- Příprava 10 minut, grilování 10 minut
SUROVINY na cca. 8 Burgerů:
BURGER:
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 lžíce pasty Tahini (sezamová pasta)
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce uvařené rýže
- chilli, dle chuti
- 1 jarní cibulka
- 1 menší cibule
- sůl, pepř
- 1 lžička římského kmínu (mletý)
- 4 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce olivového oleje
OCHUCENÁ MAJONÉZA:
- 4 lžíce majonézy (nejlépe domácí, recept v „ostatní recepty“)
- 2 jarní cibulky
- 1 lžička Tahini
- sůl a pepř
OSTATNÍ SUROVINY:
- pečivo dle chuti, např. celozrnné housky nebo burger housky
- ½ okurky (čerstvé)
- 2 jarní cibulky
- salát nebo zelí
- rajská jablíčka popř. jiná zelenina dle sezóny a chuti
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nakrájíme si zeleninu a rozehřejeme gril. Housky si rozřízneme.
- ½ plechovky fazolí rozmixujeme s rýží, přidáme koření, tahini pastu, olej, drcený česnek, najemno nakrájenou cibuli. Ostatní fazole rozmačkáme nahrubo, se směsí. Nakonec si nakrájíme jarní cibulku a opatrně ji vmícháme do hmoty.
- Ochucenou majonézu připravíme smícháním majonézy, tahini pasty a nekrájené jarní cibulky. Okořeníme a ochutnáme. V případě, že chceme výraznější chuť, přidáme limetkovou šťávu.
- Z fazolové hmoty tvoříme Burgery. Uděláme si kuličku, tu rozplácneme a obalíme v sezamu. Dáme na gril a grilujeme po každé straně asi 5 minut.
- Mezitím si připravíme housky, které pomažeme ochucenou majonézou. Zeleninu vrstvíme dle fantazie. Přidáme fazolové Burgery a podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |