FRANKFURTSKÁ POLÉVKA
- Snadné
- Doba přípravy 30 minut
Suroviny na 4 porce:
- 3 větší brambory
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 dobrá klobása nebo 2 kvalitní párky
- 1 l vody nebo vývaru
- koření: 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce majoránky, pepř, sůl, kmín, petrželka nebo libeček
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
Postup přípravy:
- Cibuli si nakrájíme najemno a nasekáme si česnek. Na tuku smažíme do zlatova.
- Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory. Restujeme asi 1 minutu.
- Poté přidáme papriku, kmín, následně mouku a rychle restujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme kořením a necháme pomalu vařit do změknutí brambor.
- Klobásu nakrájíme a nasucho opečeme na pánvi. Pokud použijeme párek, není toto potřeba.
- Opečenou uzeninu přidáme do polévky a dozdobíme nakrájenými bylinkami. Můžeme podávat jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy |
Pokrm | Masový, Zeleninový |