FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

  • Snadné
  • Doba přípravy 30 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 3 větší brambory
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dobrá klobása nebo 2 kvalitní párky
  • 1 l vody nebo vývaru
  • koření: 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce majoránky, pepř, sůl, kmín, petrželka nebo libeček
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce mouky

Postup přípravy:

  • Cibuli si nakrájíme najemno a nasekáme si česnek. Na tuku smažíme do zlatova.
  • Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory. Restujeme asi 1 minutu.
  • Poté přidáme papriku, kmín, následně mouku a rychle restujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme kořením a necháme pomalu vařit do změknutí brambor.
  • Klobásu nakrájíme a nasucho opečeme na pánvi. Pokud použijeme párek, není toto potřeba.
  • Opečenou uzeninu přidáme do polévky a dozdobíme nakrájenými bylinkami. Můžeme podávat jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy
Pokrm Masový, Zeleninový