GRILOVANÁ ZELENINA
- Velmi snadné
- Příprava 15 minut
Suroviny:
- 2 různobarevné papriky
- 1 cuketa
- ½ lilku (nemusí být) a dle sezony můžeme použít jinou čerstvou zeleninu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku (bez klíčku)
- sůl, pepř
- bylinky dle sezony a chuti (např. tymián, petrželka, libeček, rozmarýn nebo mix)
Postup přípravy:
Zeleninu si pečlivě omyjeme a nakrájíme. Dáme nejlépe na litinovou grilovací pánev grilovat. V létě použijeme venkovní gril. Mezitím si připravíme marinádu z oleje, prolisovaného česneku, bylinek, soli a pepře. Ogrilovanou zeleninu dáváme ihned z grilu do marinády. Dobře promícháme a podáváme například jako přílohu k rybě, steakům apod.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |