LOSOS GRILOVANÝ
- Velmi snadné
- Příprava 15 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 800 g filetu z lososa s kůží
- sůl, pepř
- 1 citron
- 1 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Lososa osušíme a necháme v celku. Gril rozehřejeme na cca. 200 °C. Pokud možno, použijeme na grilovací rošt lávový kámen.
- Rybu dobře osolíme a opepříme, zlehka potřeme olivovým olejem. Dáme na gril – položíme na kůži. Citron rozkrojíme na půlky a přidáme k lososovi, řezem dolů. Lososa krátce grilujeme z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty z každé strany.
- Jakmile je ryba hotová, pokapeme ji grilovaným citronem.
Podáváme se salátem, např. bramborovým bez majonézy nebo třeba z bulguru. Recepty naleznete v sekci saláty.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |