LOSOS GRILOVANÝ

  • Velmi snadné
  • Příprava 15 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g filetu z lososa s kůží
  • sůl, pepř
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Lososa osušíme a necháme v celku. Gril rozehřejeme na cca. 200 °C. Pokud možno, použijeme na grilovací rošt lávový kámen.
  • Rybu dobře osolíme a opepříme, zlehka potřeme olivovým olejem. Dáme na gril – položíme na kůži. Citron rozkrojíme na půlky a přidáme k lososovi, řezem dolů. Lososa krátce grilujeme z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty z každé strany.
  • Jakmile je ryba hotová, pokapeme ji grilovaným citronem.

Podáváme se salátem, např. bramborovým bez majonézy nebo třeba z bulguru. Recepty naleznete v sekci saláty.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový