GUACAMOLE

  • Snadné
  • Příprava 10 minut

SUROVINY (2 porce):

  • 1 zralé avokádo
  • 5 cherry rajčátek
  • 1 hrst koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 limeta (šťáva z ní)
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Avokádo rozkrojíme, zasekneme ostrý nůž a odstraníme pecku. Avokádo dáme do misky a zakápneme šťávou z limety. Osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. Avokádo musí být zralé a měkké, jinak se nám Guacamole nepodaří, bude bez chuti.
  • Rajčátka nakrájíme na kousky, koriandr nasekáme.
  • Vše zapracujeme do rozmačkaného avokáda, zakápneme olivovým olejem, dáme zpět do servírovací misky a podáváme.

Guacamole je dobré vychladit. Chutná skvěle jako dip, příloha ke grilované rybě nebo třeba kuřecímu steaku. Pokud připravujeme větší množství, pecku přidáme k hotovému pokrmu, avokádo nezhnědne.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový