GUACAMOLE
- Snadné
- Příprava 10 minut
SUROVINY (2 porce):
- 1 zralé avokádo
- 5 cherry rajčátek
- 1 hrst koriandru
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 limeta (šťáva z ní)
- sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Avokádo rozkrojíme, zasekneme ostrý nůž a odstraníme pecku. Avokádo dáme do misky a zakápneme šťávou z limety. Osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. Avokádo musí být zralé a měkké, jinak se nám Guacamole nepodaří, bude bez chuti.
- Rajčátka nakrájíme na kousky, koriandr nasekáme.
- Vše zapracujeme do rozmačkaného avokáda, zakápneme olivovým olejem, dáme zpět do servírovací misky a podáváme.
Guacamole je dobré vychladit. Chutná skvěle jako dip, příloha ke grilované rybě nebo třeba kuřecímu steaku. Pokud připravujeme větší množství, pecku přidáme k hotovému pokrmu, avokádo nezhnědne.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |