DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY (ostrá)

  • Snadné
  • Příprava včetně vaření 30 minut

SUROVINY:

  • 1 balení Hlívy ústřičné
  • Cibule a česnek
  • Pálivá maďarská paprika
  • Kmín, sůl, pepř
  • Voda nebo vývar
  • Ovesné vločky (nemusí být)
  • Libeček

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Na oleji osmažíme cibulku a nasekaný česnek dozlatova. Přidáme kmín a papriku a chvilku smažíme – pozor, paprika se nesmí spálit, jinak bude hořká!
  • Do základu přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a počkáme, až nám hlíva pustí šťávu. Poté necháme cca. 5 min. dusit. Následně zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme dalších 10 min.
  • V případě, že se nám zdá polévka málo hustá, přidáme hrst ovesných vloček, které krátce povaříme.
  • Polévku ochutnáme, přidáme libeček, doladíme a servírujeme s pečivem nebo doplníme zakysanou smetanou.

TIP:

V případě, že nemáte rádi pikantní jídla, nahraďte pálivou papriku sladkou. Do polévky je možné také přidat brambory nebo kořenovou zeleninu. Bude ještě vydatnější a postačí jako hlavní chod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový