DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY (ostrá)
- Snadné
- Příprava včetně vaření 30 minut
SUROVINY:
- 1 balení Hlívy ústřičné
- Cibule a česnek
- Pálivá maďarská paprika
- Kmín, sůl, pepř
- Voda nebo vývar
- Ovesné vločky (nemusí být)
- Libeček
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Na oleji osmažíme cibulku a nasekaný česnek dozlatova. Přidáme kmín a papriku a chvilku smažíme – pozor, paprika se nesmí spálit, jinak bude hořká!
- Do základu přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a počkáme, až nám hlíva pustí šťávu. Poté necháme cca. 5 min. dusit. Následně zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme dalších 10 min.
- V případě, že se nám zdá polévka málo hustá, přidáme hrst ovesných vloček, které krátce povaříme.
- Polévku ochutnáme, přidáme libeček, doladíme a servírujeme s pečivem nebo doplníme zakysanou smetanou.
TIP:
V případě, že nemáte rádi pikantní jídla, nahraďte pálivou papriku sladkou. Do polévky je možné také přidat brambory nebo kořenovou zeleninu. Bude ještě vydatnější a postačí jako hlavní chod.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |