HLÍVOVÁ POLÉVKA S BRAMBOREM

  • Snadné
  • Doba přípravy 30 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balení hlívy ústřičné
  • 2 velké brambory
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 feferonka (nemusí být)
  • vývar nebo voda na zalití
  • sůl, pepř, kmín
  • 1 lžíce olivového oleje
  • zakysaná smetana k podávání

Postup příprava:

  • Brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky. Hlívu a celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
  • Na ruku osmažíme celer s česnekem, dále přidáme brambory a nakonec hlívu. Vše osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme sladkou paprikou. Rychle orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme feferonku.
  • Necháme vařit do změknutí brambor. Podáváme ozdobenou zakysanou smetanou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový