HLÍVOVÁ POLÉVKA S BRAMBOREM
- Snadné
- Doba přípravy 30 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení hlívy ústřičné
- 2 velké brambory
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 feferonka (nemusí být)
- vývar nebo voda na zalití
- sůl, pepř, kmín
- 1 lžíce olivového oleje
- zakysaná smetana k podávání
Postup příprava:
- Brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky. Hlívu a celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
- Na ruku osmažíme celer s česnekem, dále přidáme brambory a nakonec hlívu. Vše osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme sladkou paprikou. Rychle orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme feferonku.
- Necháme vařit do změknutí brambor. Podáváme ozdobenou zakysanou smetanou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |