KRUPOTO HLÍVOVÉ

  • Velmi snadné
  • Doba přípravy 40 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 hrnek krup
  • balení hlívy
  • hrst bylinek např. libeček nebo petrželka
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Kroupy propláchneme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Trvá to asi 20 minut. Hlívu propláchneme a nakrájíme na kousky. Nasekáme si česnek a bylinky.
  • Na másle si orestujeme česnek, přidáme kmín a necháme rozvonět. Přidáme nakrájenou hlívu, kterou necháme asi 5 minut podusit. Osolíme a opepříme. Hlíva pustí šťávu. Nakonec přidáme bylinky a smícháme s uvařenými kroupami.

Podáváme jako přílohu k masu nebo samostatně jako lehnout večeři se zeleninovým salátem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Zeleninový