RIZOTO S HLÍVOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 hrnek rýže na rizoto (např. Alborio)
  • 1 cibule
  • 1 balení hlívy ústřičné (asi 2 hrnky)
  • 2 stroužky česneku
  • hrst petrželky
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř, kmín
  • vývar nebo voda na podlévání (alespoň 2 hrnky)
  • 2 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek a hlívu na plátky. Rozehřejeme si olivový olej a dáme orestovat cibuli a česnek. Poté přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, přidáme kmín.
  • K houbovému základu přidáme rýži a zalijeme vodou nebo vývarem – pouze 1/3. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, pokud nebude rýže uvařená.
  • Poté dáme pryč z ohně, přidáme máslo a necháme asi 2 minuty dojít. Nakonec přidáme bylinky a podáváme. Můžeme, ale nemusíme přidat také sýr typu parmezán.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový