RIZOTO S HLÍVOU
- Velmi snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 1 hrnek rýže na rizoto (např. Alborio)
- 1 cibule
- 1 balení hlívy ústřičné (asi 2 hrnky)
- 2 stroužky česneku
- hrst petrželky
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, kmín
- vývar nebo voda na podlévání (alespoň 2 hrnky)
- 2 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek a hlívu na plátky. Rozehřejeme si olivový olej a dáme orestovat cibuli a česnek. Poté přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, přidáme kmín.
- K houbovému základu přidáme rýži a zalijeme vodou nebo vývarem – pouze 1/3. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, pokud nebude rýže uvařená.
- Poté dáme pryč z ohně, přidáme máslo a necháme asi 2 minuty dojít. Nakonec přidáme bylinky a podáváme. Můžeme, ale nemusíme přidat také sýr typu parmezán.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |