HLÍVOVO-ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 hrnek žampionů
  • 1 hrnek hlívy
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • trocha vývaru na podlití
  • hrst petrželky
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  • Cibuli a česnek si nakrájíme. Houby očistíme, nakrájíme nahrubo, petrželku nasekáme.
  • Na tuku si osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, opepříme. Zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme vařit cca. 10 minut. Poté přilijeme smetanu, prohřejeme a rozmixujeme.
  • Přidáme nasekanou petrželku, případně dochutíme a můžeme podávat.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový