HLÍVOVO-ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 hrnek žampionů
- 1 hrnek hlívy
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- trocha vývaru na podlití
- hrst petrželky
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Cibuli a česnek si nakrájíme. Houby očistíme, nakrájíme nahrubo, petrželku nasekáme.
- Na tuku si osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, opepříme. Zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme vařit cca. 10 minut. Poté přilijeme smetanu, prohřejeme a rozmixujeme.
- Přidáme nasekanou petrželku, případně dochutíme a můžeme podávat.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |