HOVĚZÍ BALÍČEK

  • Snadné
  • Příprava a pečení asi 1 hodina

Suroviny:

  • 4 plátky hovězího zadního masa
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 8 plátků slaniny
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • hrst zelené petrželky
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Očistíme si zeleninu, kterou si nakrájíme na špalíčky. Maso si lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, pouze z vnitřní strany. Na 1 plátek klademe 2 plátky slaniny, 2 plátky mrkve a petržele, posypeme petrželkou. Maso zamotáme do balíčků, zavážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme nejdříve přikryté, tu a tam obrátíme, polijeme výpekem a pečeme do zlatova. Podáváme s kaší nebo třeba s rýží.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový, Zeleninový