HOVĚZÍ BALÍČEK
- Snadné
- Příprava a pečení asi 1 hodina
Suroviny:
- 4 plátky hovězího zadního masa
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 8 plátků slaniny
- 1 lžíce dijonské hořčice
- hrst zelené petrželky
- sůl, pepř
Postup přípravy:
Očistíme si zeleninu, kterou si nakrájíme na špalíčky. Maso si lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, pouze z vnitřní strany. Na 1 plátek klademe 2 plátky slaniny, 2 plátky mrkve a petržele, posypeme petrželkou. Maso zamotáme do balíčků, zavážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme nejdříve přikryté, tu a tam obrátíme, polijeme výpekem a pečeme do zlatova. Podáváme s kaší nebo třeba s rýží.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti |
Pokrm | Masový, Zeleninový |