BURGER HOVĚZÍ
- Snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny na 6 burgrů:
- 500 g mletého hovězího masa (kdo má rád přidá trochu vepřového nebo např. skopového masa)
- sůl, pepř
- hrst bylinek dle chuti (např. libeček, petržel nebo mix)
- 3 rajčata
- 6 listů ledového salátu
- hořčice dle chuti
- domácí česneková majonéza (recept v sekci ostatní recepty)
- slanina (nemusí být)
- 6 housek
Postup přípravy:
- Maso si nameleme, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a dobře propracujeme. Nejlépe rukou. Vytvarujeme 6 burgrů.
- Zeleninu si očistíme, nakrájíme na plátky nebo natrháme.
- Housky si rozpůlíme, připravíme si majonézu atd.
- Burgry dáme na gril a grilujeme asi 4 minuty po každé straně. Jakmile je maso hotové, spodek housky natřeme hořčicí, dáme list salátu, maso, pokračujeme plátky rajčat a nakonec dáme lžíci domácí majonézy. Přikryjeme vrchní částí housky.
Servírujeme se zeleninovým salátem.