GULÁŠ HOVĚZÍ BEZLEPKOVÝ

  • Snadné
  • Příprava nejméně 2 hodiny

Suroviny pro 4 osoby:

  • 750 g hovězího masa (např. kýta)
  • 3 velké červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce oleje (ne olivový)
  • sůl, pepř, trocha kmínu
  • voda na zalití

Postup přípravy:

  • Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek si nasekáme na plátky.
  • V hrnci rozehřejeme olej, na kterém restujeme cibuli s česnekem. Přidáme trošku kmínu. Cibuli zvolna restujeme až do tmavě zlaté. Cibuli ovšem nesmíme spálit.
  • Jakmile je cibule hotová, přidáme papriku, protlak. Velmi krátce orestujeme. Nakonec přidáme maso. Maso zprudka opečeme, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až je maso měkké. Toto může trvat i dvě hodiny a více.

Guláš podáváme s chlebem, knedlíky nebo třeba haluškami.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový
Pokrm Masový