GULÁŠ HOVĚZÍ BEZLEPKOVÝ
- Snadné
- Příprava nejméně 2 hodiny
Suroviny pro 4 osoby:
- 750 g hovězího masa (např. kýta)
- 3 velké červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce oleje (ne olivový)
- sůl, pepř, trocha kmínu
- voda na zalití
Postup přípravy:
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek si nasekáme na plátky.
- V hrnci rozehřejeme olej, na kterém restujeme cibuli s česnekem. Přidáme trošku kmínu. Cibuli zvolna restujeme až do tmavě zlaté. Cibuli ovšem nesmíme spálit.
- Jakmile je cibule hotová, přidáme papriku, protlak. Velmi krátce orestujeme. Nakonec přidáme maso. Maso zprudka opečeme, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až je maso měkké. Toto může trvat i dvě hodiny a více.
Guláš podáváme s chlebem, knedlíky nebo třeba haluškami.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový |
Pokrm | Masový |