HOVĚZÍ MASO V TOMATOVÉ OMÁČCE
- Snadné
- Příprava 2 hodiny
Suroviny pro 4 osoby:
- 500 g hovězího zadního masa
- 4 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 rajčatová passata
- sůl, pepř
- hrst bylinek např. hladkolistá petržel
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli, česnek a bylinky nasekáme.
- Rozehřejeme si olej a dáme smažit cibulku s česnekem. Smažíme do zlatova, ovšem nesmíme cibulku spálit.
- Jakmile je cibulka zlatá, přidáme maso, které necháme zatáhnout. Následně přidáme passatu, dobře vše promícháme a necháme dusit, na mírném plameni, do změknutí masa. Před podáváním přidáme bylinky.
Jako přílohu si dovoluji doporučit tarhoňu, bulgur nebo třeba domácí těstoviny, popř. houskový knedlík.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |