HOVĚZÍ MASO V TOMATOVÉ OMÁČCE

  • Snadné
  • Příprava 2 hodiny

Suroviny pro 4 osoby:

  • 500 g hovězího zadního masa
  • 4 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 rajčatová passata
  • sůl, pepř
  • hrst bylinek např. hladkolistá petržel
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy:

  • Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli, česnek a bylinky nasekáme.
  • Rozehřejeme si olej a dáme smažit cibulku s česnekem. Smažíme do zlatova, ovšem nesmíme cibulku spálit.
  • Jakmile je cibulka zlatá, přidáme maso, které necháme zatáhnout. Následně přidáme passatu, dobře vše promícháme a necháme dusit, na mírném plameni, do změknutí masa. Před podáváním přidáme bylinky.

Jako přílohu si dovoluji doporučit tarhoňu, bulgur nebo třeba domácí těstoviny, popř. houskový knedlík.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový