HOVĚZÍ SE ZÁZVOREM A ČESNEKEM
- Velmi snadné
- Příprava 15 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 400 g libového, hovězího zadního masa
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 3 jarní cibulky
- pepř, sůl
- 1 lžíce oleje, ne olivový
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Maso si nakrájíme na velmi tenké nudličky, asi 2 mm. Je to velmi důležité, jinak budeme mít maso tvrdé. Maso by mělo mít také pokojovou teplotu.
- Nakrájené maso smícháme s omáčkami, opepříme a osolíme. Se solí velmi opatrně. Obě omáčky jsou slané, tedy můžeme sůl i úplně vynechat. Necháme marinovat
- Mezitím si nakrájíme jarní cibulky.
- Rozehřejeme wok nebo nepřilnavou pánev, přidáme olej. Pánev musí být velmi dobře rozehřátá. Na pánev dáme maso a necháme zprudka a rychle restovat, trvá to asi 3 minuty. Nakonec přidáme jarní cibulky.
Podáváme s bílou rýží.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický |
Pokrm | Masový |