VÝVAR SE ZELENINOU NA MÁSLE

  • Velmi snadné
  • Příprava 2 hodiny

Suroviny:

  • ½ kg hovězího masa
  • 1 morková kost
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké petržele
  • ½ bulvy celeru
  • ¼ fenyklu
  • 1 lžička soli
  • 4 kuličky černého pepře
  • 1 feferonka
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy:

  • Maso s morkovou kostí dáme do studené vody, přidáme koření, očistěnou 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru a 1/8 fenyklu.
  • Vše dáme na sporák a přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a vývar necháme táhnout do změknutí masa.
  • Asi 10 minut před koncem vaření si nakrájíme zbylou zeleninu na sirky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a zeleninu krátce osmahneme.
  • Jakmile je maso měkké vývar scedíme, vyvařenou zeleninu vyhodíme, maso nakrájíme. Do polévkových misek dáme nakrájené maso, osmahnutou zeleninu a zalijeme vývarem. Můžeme přidat také např. těstoviny.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Zeleninový