VÝVAR SE ZELENINOU NA MÁSLE
- Velmi snadné
- Příprava 2 hodiny
Suroviny:
- ½ kg hovězího masa
- 1 morková kost
- 2 velké mrkve
- 2 velké petržele
- ½ bulvy celeru
- ¼ fenyklu
- 1 lžička soli
- 4 kuličky černého pepře
- 1 feferonka
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 lžíce másla
Postup přípravy:
- Maso s morkovou kostí dáme do studené vody, přidáme koření, očistěnou 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru a 1/8 fenyklu.
- Vše dáme na sporák a přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a vývar necháme táhnout do změknutí masa.
- Asi 10 minut před koncem vaření si nakrájíme zbylou zeleninu na sirky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a zeleninu krátce osmahneme.
- Jakmile je maso měkké vývar scedíme, vyvařenou zeleninu vyhodíme, maso nakrájíme. Do polévkových misek dáme nakrájené maso, osmahnutou zeleninu a zalijeme vývarem. Můžeme přidat také např. těstoviny.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Zeleninový |