HRACHOVÁ POLÉVKA S VAJEČNOU HOUSKOU

Na přípravu této hrachové polévky a obecně i jiných luštěninových polévek, je vhodné koupit předvařený hrách. Pokud budeme používat hrách nepředvařený, doba vaření se nám prodlouží o namáčení přes noc a vaření několik hodin, podle kondice hrachu.

  • Snadné
  • Vaření do 40 minut z předvařeného hrachu, 2 i více hodin z nepředvařeného

SUROVINY PRO 4 OSOBY:

  • 1 větší hrnek hrachu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 dcl mléka nebo smetany
  • 1 stroužek česneku
  • Koření: sůl a pepř
  • 1 l vody
  • 1 houska z předešlého dne
  • 1 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Hrách dáme vařit do 1 litru vody a vaříme do změknutí. Nesolíme.
  • Jíšku si připravíme asi 20 minut před podávání polévky. Jíšku připravíme z másla a mouky, zalijeme vodou nebo mlékem. Necháme dobře provařit společně s hrachem, nejméně 20 minut.
  • Nakonec dochutíme hrachovou polévku solí a pepřem. Můžeme přidat mléko nebo smetanu, pokud jsme ji nepoužili už při přípravě jíšky. Chuť dotáhneme rozetřeným stroužkem česneku se solí. Dobře vše rozmixujeme.
  • Těsně před podáváním si nakrájíme housku (může být celozrnná), opražíme ji na másle (pokud možno přepuštěném). Přidáme 1 vejce, které osolíme a opepříme a promícháme, na pánvi, společně s opraženou houskou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Vegetariánský
Pokrm Luštěninový