HRACHOVÁ POLÉVKA S VAJEČNOU HOUSKOU
Na přípravu této hrachové polévky a obecně i jiných luštěninových polévek, je vhodné koupit předvařený hrách. Pokud budeme používat hrách nepředvařený, doba vaření se nám prodlouží o namáčení přes noc a vaření několik hodin, podle kondice hrachu.
- Snadné
- Vaření do 40 minut z předvařeného hrachu, 2 i více hodin z nepředvařeného
SUROVINY PRO 4 OSOBY:
- 1 větší hrnek hrachu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 1 dcl mléka nebo smetany
- 1 stroužek česneku
- Koření: sůl a pepř
- 1 l vody
- 1 houska z předešlého dne
- 1 vejce
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Hrách dáme vařit do 1 litru vody a vaříme do změknutí. Nesolíme.
- Jíšku si připravíme asi 20 minut před podávání polévky. Jíšku připravíme z másla a mouky, zalijeme vodou nebo mlékem. Necháme dobře provařit společně s hrachem, nejméně 20 minut.
- Nakonec dochutíme hrachovou polévku solí a pepřem. Můžeme přidat mléko nebo smetanu, pokud jsme ji nepoužili už při přípravě jíšky. Chuť dotáhneme rozetřeným stroužkem česneku se solí. Dobře vše rozmixujeme.
- Těsně před podáváním si nakrájíme housku (může být celozrnná), opražíme ji na másle (pokud možno přepuštěném). Přidáme 1 vejce, které osolíme a opepříme a promícháme, na pánvi, společně s opraženou houskou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový |