HRÁŠKOVÝ KRÉM
- Snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 hrnek předvařeného hrachu (žlutý)
- 2 mrkve
- ½ petržele
- kousek řapíkatého celeru
- kousek mořské řasy (zamezuje nadýmání)
- lžíce majoránky
- 8 dcl vody nebo zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- stroužek česneku
- 2 plátky chleba (celozrnný)
- Křepelčí vejce k podávání (nemusí být)
Postup přípravy:
- Hrách uvaříme do měkka. Ideálně si koupíme předvařený hrách, do kterého přidáme zeleninu, koření, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut.
- Nakrájíme si chléb na kostičky a ty si na suché pánvi opečeme. Pokud máme křepelčí vejce, na stejné pánvi je upečeme jako volská oka.
- Jakmile je hrách měkký, polévku dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme. Nemusíme do hladka, postačí nahrubo.
- Hráškový krém ozdobíme opečeným chlebem a vejcem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |