KNEDLÍK HRNKOVÝ
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut, vaření 30 – 40 minut
SUROVINY:
- 2 hrnky plnotučného mléka
- 2 hrnky hrubé mouky (můžete použít mix pšeničné a žitné v poměru 2:1)
- 1 vejce
- 3 rohlíky nebo jiné pečivo z předešlého dne
- sůl a nasekaná petrželka (nemusí být)
DOPORUČENÍ:
Pokud nejste velká rodina a vaříte pro 2 nebo 3 lidi, suroviny použijte v poloviční dávce. Vejce dejte celé.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Vymažte si máslem nebo sádlem 3 stejně velké hrnky. Nakrájejte pečivo na malé kostičky. Mouku, pečivo a sůl promíchejte v míse, přidejte mléko, žloutek a petrželku. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Sníh zlehka zamíchejte do těsta. Připravené těsto vložte do hrnků a vařte v páře. Bude to trvat cca. 30 – 40 min. Po uvaření knedlíky vyjměte z hrnků, jde to zlehka, popř. si můžete pomoci nožem a pomocí nitě nakrájejte.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |