KNEDLÍK HRNKOVÝ

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut, vaření 30 – 40 minut

SUROVINY:

  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 2 hrnky hrubé mouky (můžete použít mix pšeničné a žitné v poměru 2:1)
  • 1 vejce
  • 3 rohlíky nebo jiné pečivo z předešlého dne
  • sůl a nasekaná petrželka (nemusí být)

DOPORUČENÍ:

Pokud nejste velká rodina a vaříte pro 2 nebo 3 lidi, suroviny použijte v poloviční dávce. Vejce dejte celé.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vymažte si máslem nebo sádlem 3 stejně velké hrnky. Nakrájejte pečivo na malé kostičky. Mouku, pečivo a sůl promíchejte v míse, přidejte mléko, žloutek a petrželku. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Sníh zlehka zamíchejte do těsta. Připravené těsto vložte do hrnků a vařte v páře. Bude to trvat cca. 30 – 40 min. Po uvaření knedlíky vyjměte z hrnků, jde to zlehka, popř. si můžete pomoci nožem a pomocí nitě nakrájejte.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální