HRUŠKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM BEZ LEPKU

Tento koláč vznikl náhodou. Měla jsem v úmyslu připravit kokosové palačinky, ale to jaksi nevyšlo. Prostě těsto se lepilo na pánev. Chtěla jsem těsto vyhodit, ale v tom se probudila moje „hospodárnost“. Tak jsme tedy upekli koláč. A nakonec se jednalo o velkou dobrotu. Samozřejmě bez lepku a téměř bez cukru.

  • Snadné
  • Doba přípravy včetně pečení cca. 1 hodina

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 1 hrnek bezlepkových muk (pohanková, kokosová)
  • 3 lžíce máku
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 hruška
  • 1 dl. mléka
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 balení plátků mandlí
  • 2 lžíce másla
  • špetka soli

Postup přípravy:

  • Omyjeme a nakrájíme si hrušku na malé kousky.
  • Vejce, mléko, sůl a cukr prošleháme.
  • Suché přísady promícháme a smícháme s tekutými. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko.
  • Nakonec přidáme hrušku, dobře promícháme a dáme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané kokosem nebo třeba mletými ořechy.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
  • Necháme vychladnout na mřížce a podáváme se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný