HRUŠKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM BEZ LEPKU
Tento koláč vznikl náhodou. Měla jsem v úmyslu připravit kokosové palačinky, ale to jaksi nevyšlo. Prostě těsto se lepilo na pánev. Chtěla jsem těsto vyhodit, ale v tom se probudila moje „hospodárnost“. Tak jsme tedy upekli koláč. A nakonec se jednalo o velkou dobrotu. Samozřejmě bez lepku a téměř bez cukru.
- Snadné
- Doba přípravy včetně pečení cca. 1 hodina
Suroviny:
- 3 vejce
- 1 hrnek bezlepkových muk (pohanková, kokosová)
- 3 lžíce máku
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 hruška
- 1 dl. mléka
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 balení plátků mandlí
- 2 lžíce másla
- špetka soli
Postup přípravy:
- Omyjeme a nakrájíme si hrušku na malé kousky.
- Vejce, mléko, sůl a cukr prošleháme.
- Suché přísady promícháme a smícháme s tekutými. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko.
- Nakonec přidáme hrušku, dobře promícháme a dáme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané kokosem nebo třeba mletými ořechy.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
- Necháme vychladnout na mřížce a podáváme se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Ovocný |