HUMMUS FAZOLOVÝ

  • Snadné
  • Příprava 10 minut

SUROVINY (2 porce):

  • 1 balení bílých fazolí v nálevu nebo 1 hrnek fazolí přes noc namočených a uvařených do měkka
  • 1 lžíce sezamové pasty Tahin/i
  • 1 hrst koriandru
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 limety (šťáva z nich)
  • 1 lžička římského kmínu
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z fazolí slijeme vodu, všechny ingredience, kromě koriandru dáme do mixeru a rozmixujeme do hladka. Koriandr nasekáme.
  • Hummus dáme do misky posypeme římským kmínem, koriandrem a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.

Hummus se hodí jako dip k čerstvé zelenině, výborně ladí s grilovaným masem nebo salátům. Fazolový bývá tekutější, není většinou potřeba přidávat vodu, jako k cizrně. Variací existuje celá řada. Můžete přidat koření, ku příkladu uzenou papriku, česnek nebo cibuli, dle chuti a nálady.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Luštěninový, Zeleninový