HUMMUS FAZOLOVÝ
- Snadné
- Příprava 10 minut
SUROVINY (2 porce):
- 1 balení bílých fazolí v nálevu nebo 1 hrnek fazolí přes noc namočených a uvařených do měkka
- 1 lžíce sezamové pasty Tahin/i
- 1 hrst koriandru
- 8 lžic olivového oleje
- 2 limety (šťáva z nich)
- 1 lžička římského kmínu
- sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Z fazolí slijeme vodu, všechny ingredience, kromě koriandru dáme do mixeru a rozmixujeme do hladka. Koriandr nasekáme.
- Hummus dáme do misky posypeme římským kmínem, koriandrem a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.
Hummus se hodí jako dip k čerstvé zelenině, výborně ladí s grilovaným masem nebo salátům. Fazolový bývá tekutější, není většinou potřeba přidávat vodu, jako k cizrně. Variací existuje celá řada. Můžete přidat koření, ku příkladu uzenou papriku, česnek nebo cibuli, dle chuti a nálady.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |