HUMMUS S UZENOU PAPRIKOU

  • Snadné
  • Příprava 10 minut

SUROVINY (2 porce):

  • 1 balení cizrny ve slaném nálevu nebo 1 hrnek cizrny přes noc namočené a uvařené do měkka
  • 1 lžíce sezamové pasty Tahin/i
  • 8 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce vody
  • 2 limety (šťáva z nich)
  • 1 lžička římského kmínu
  • ½ lžičky uzené papriky
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Z cizrny slijeme vodu, všechny ingredience dáme do mixeru a rozmixujeme do hladka.
  • Hummus dáme do misky, posypeme římským kmínem a uzenou paprikou a zakápneme olivovým olejem. Necháme vychladit a podáváme.

Hummus se hodí jako dip k čerstvé zelenině, výborně ladí s grilovaným masem nebo salátům. U doma namočené a uvařené cizrny je potřeba přidat více vody, než když jsme si koupili konzervu. K hummusu se hodí bylinky, hlavně koriandr.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Luštěninový