KUŘE PO INDICKU
- Snadné
- Příprava 1 hodina
SUROVINY pro 4 osoby:
- 1 kuře bez drobů nebo např. 4 kuřecí stehna s kůží
- 5 brambor
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1 lžička skořice
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 lžička kari koření
- 4 kuličky nového koření (rozdrtit v hmoždíři)
- 2 dl vody nebo vývaru
- sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme na plátky. Kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- Rozehřejeme si přepuštěné máslo a do zlatova, opečeme, kuře ze všech stran. Vyndáme maso z hrnce a dáme stranou odpočinout. K výpeku přidáme cibuli a česnek a restujeme cca. 2 minuty. Poté přidáme koření, necháme rozvonět, přidáme brambory, krátce orestujeme. Maso vrátíme zpět do hrnce.
- Podlijeme vývarem, přidáme drcená rajčat a necháme dusit do změknutí masa, trvá to necelou hodinu.
Podáváme s rýží basmati. Pokrm je vhodné nechat „rozležet“ do druhého dne, všechny chutě se báječně propojí.