ZÁVIN JABLEČNÝ
- Velmi snadné
- Doba přípravy včetně pečení 40 minut
Suroviny:
- 1 balení listového těsta
- 3 velká jablka
- hrst mandlí natural
- 1 hrnek čerstvě nastrouhané strouhanky z tmavého pečiva
- 1 lžíce másla
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžíce mletého cukru
Postup přípravy:
Nastrouháme si strouhanku, kterou na pánvi, na sucho osmahneme. Strouhanku nesmíme spálit. Dáme stranou. Nasekáme si mandle a nakrájíme na plátky (5 mm) jablka. Jablka neloupeme a nestrouháme. Jakmile bude strouhanka pokojové teploty, přidáme cukr a dobře promícháme. Vyválíme si těsto na 2 pláty asi 1,5 mm silné. Doprostřed plátu nasypeme strouhanku s cukrem, poklademe jablka, posypeme mandlemi, skořicí, opět posypeme strouhankou a nakonec pokapeme máslem, které jsme si rozehřáli. Závin zavineme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca. 200 °C. Pečeme asi 15 minut do zlatova. Hotový závin potřeme zbytkem másla.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Ovocný |