ZÁVIN JABLEČNÝ

  • Velmi snadné
  • Doba přípravy včetně pečení 40 minut

Suroviny:

  • 1 balení listového těsta
  • 3 velká jablka
  • hrst mandlí natural
  • 1 hrnek čerstvě nastrouhané strouhanky z tmavého pečiva
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce mletého cukru

Postup přípravy:

Nastrouháme si strouhanku, kterou na pánvi, na sucho osmahneme. Strouhanku nesmíme spálit. Dáme stranou. Nasekáme si mandle a nakrájíme na plátky (5 mm) jablka. Jablka neloupeme a nestrouháme. Jakmile bude strouhanka pokojové teploty, přidáme cukr a dobře promícháme. Vyválíme si těsto na 2 pláty asi 1,5 mm silné. Doprostřed plátu nasypeme strouhanku s cukrem, poklademe jablka, posypeme mandlemi, skořicí, opět posypeme strouhankou a nakonec pokapeme máslem, které jsme si rozehřáli. Závin zavineme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca. 200 °C. Pečeme asi 15 minut do zlatova. Hotový závin potřeme zbytkem másla.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný