DŽEM JAHODOVO-JABLEČNÝ

  • Snadné
  • Příprava 40 minut

Suroviny:

  • 500 g jahod
  • 2 jablka
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • hrst mátových lístků
  • 3 lžíce jablečného octa

Postup přípravy:

Jahody omyjeme, jablka očistíme, odstraníme slupky a nakrájíme na kousky. Ovoce dáme do hrnce, zasypeme cukrem, přidáme mátu, vanilku a ocet. Necháme přijít k varu a poté na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Džem je hotový v momentu, kdy nestéká po kolmém povrchu.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný