KAPŘÍ HRANOLKY

S KROUPOVOU KAŠÍ A ČESNEKOVOU MAJONÉZOU

  • Snadné
  • Příprava a vaření 40 minut

Kapří hranolky jsou velmi populární v jižních Čechách. Na každém rohu vás na ně budou lákat. Příprava je snadná. Budou ladit s bramborovou kaší s kroupami, doporučuji použít špaldové kroupy. A jako pomyslnou třešničku na dortu si připravíme česnekovou majonézu. Tento recept bude chutnat i tomu, kdo kapra nerad!

Suroviny pro 4 osoby:

KAPŘÍ HRANOLKY:

  • Kapří filet (bez kůže, kostí a nakrájený na hranolky)
  • Koření (sůl, pepř, drcený kmín, 1 čili paprička – rozdrcená, mletá paprika)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Olej na smažení (ne olivový)

KROUPOVÁ KAŠE:

  • 5 brambor
  • 1 hrnek špaldových krup
  • 1 dl mléka
  • lžíce másla
  • Koření: sůl, kmín, libeček

ČESNEKOVÁ MAJONÉZA:

  • 6 lžic majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce citronové nebo limetové šťávy

Postup přípravy:

  1. Rybu nakrájíme na hranolky. Osolíme a opepříme. Připravíme si zbylou směs koření, které promícháme s moukou. Poté rybu, těsně před smažením, v kořeněné mouce obalíme.
  2. Před smažením ryby si uvaříme kroupy v osolené vodě, dle návodu.
  3. Zároveň si uvaříme brambory v osolené vodě s kmínem a libečkem. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme s máslem a teplým mlékem. Nakonec přidáme kroupy a promícháme. Kaše nemusí být úplně hladká.
  4. Majonézu, česnek, petrželku a citronovou šťávu promícháme.
  5. Rybu smažíme ve větším množství oleje.

Doporučení:

Kapří hranolky skvěle chutnají také s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti
Pokrm Masový, Zeleninový