KNEDLÍČKY S JAHODAMI A TVAROHOVOU OMÁČKOU
- Snadné
- Příprava 40 minut
Suroviny na 16 knedlíčků:
Knedlíčky:
- 3 brambory (uvařené ve slupce a vystydlé)
- 1 vejce
- 1 hrnek krupice
- špetka soli
- 16 jahod
Omáčka:
- 2 tvarohy (tučný)
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 lžička medu
- 2 lžíce citronové nebo limetové šťávy
Obalení knedlíčků:
- strouhanka ze 2 housek (tmavé pečivo)
- 1 lžíce cukru moučka
Postup přípravy:
Knedlíky:
- Brambory nastrouháme a smícháme s moukou, vejcem a solí. Vypracujeme ne příliš tuhé těsto. Nakrájíme na 16 kousků. Vytvoříme placičky, do kterých obalujeme jahody.
- Vaříme v osolené vodě, až nám vyplavou na hladinu.
- Knedlíčky ještě za tepla obalujeme ve strouhance, kterou jsme smíchali s cukrem.
Omáčka:
Tvaroh s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme robotem. Na talíř dáme tvarohovou omáčku, na kterou naklademe knedlíčky. Na jednu porci doporučuji 2 – 4 knedlíčky.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Ovocný |