KNEDLÍČKY S JAHODAMI A TVAROHOVOU OMÁČKOU

  • Snadné
  • Příprava 40 minut

Suroviny na 16 knedlíčků:

Knedlíčky:

  • 3 brambory (uvařené ve slupce a vystydlé)
  • 1 vejce
  • 1 hrnek krupice
  • špetka soli
  • 16 jahod

Omáčka:

  • 2 tvarohy (tučný)
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce citronové nebo limetové šťávy

Obalení knedlíčků:

  • strouhanka ze 2 housek (tmavé pečivo)
  • 1 lžíce cukru moučka

Postup přípravy:

Knedlíky:

  • Brambory nastrouháme a smícháme s moukou, vejcem a solí. Vypracujeme ne příliš tuhé těsto. Nakrájíme na 16 kousků. Vytvoříme placičky, do kterých obalujeme jahody.
  • Vaříme v osolené vodě, až nám vyplavou na hladinu.
  • Knedlíčky ještě za tepla obalujeme ve strouhance, kterou jsme smíchali s cukrem.

Omáčka:

Tvaroh s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme robotem. Na talíř dáme tvarohovou omáčku, na kterou naklademe knedlíčky. Na jednu porci doporučuji 2 – 4 knedlíčky.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný