KOŘENĚNÁ RÝŽE
Pro 4 osoby, snadné.
Suroviny:
- 1 velký hrnek rýže basmati
- 2 stejné hrnky vody
- 1 velká mrkev
- 1/2 hrnku hrášku
- 1/2 hrnku zelených fazolek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce zázvorové pasty (nastrouhaný zázvor)
- 1 lžička hřebíčku
- sůl a pepř
- koření garam masala nebo třeba zelené kari (může být pasta, pokud máme rádi pikantní)
- olej, ne olivový
Postup přípravy:
- Rýži si uvaříme podle návodu do měkka, je dobré ji osolit. 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody.
- Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme dle libosti.
- Ostatní zeleninu umyjeme a osušíme.
- V hrnci si rozpálíme olej, přidáme cibuli a česnek a chvíli restujeme. Přidáme zázvorovou pastu a počkáme, až se rozvoní, pak hřebíček a ostatní koření. Vše jen rychle orestujeme.
- Poté přidáme zeleninu a rychle ji osmažíme.
- K zelenině přidáme uvařenou rýži, kterou už jen prohřejeme. Dochutíme, pokud je potřeba a podáváme.
Kořeněnou rýži můžeme podávat samotnou nebo jako přílohu k masu nebo třeba grilovanému sýru.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |