KOŘENĚNÁ RÝŽE

Pro 4 osoby, snadné.

Suroviny:

  • 1 velký hrnek rýže basmati
  • 2 stejné hrnky vody
  • 1 velká mrkev
  • 1/2 hrnku hrášku
  • 1/2 hrnku zelených fazolek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce zázvorové pasty (nastrouhaný zázvor)
  • 1 lžička hřebíčku
  • sůl a pepř
  • koření garam masala nebo třeba zelené kari (může být pasta, pokud máme rádi pikantní)
  • olej, ne olivový

Postup přípravy:

  • Rýži si uvaříme podle návodu do měkka, je dobré ji osolit. 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody.
  • Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme dle libosti.
  • Ostatní zeleninu umyjeme a osušíme.
  • V hrnci si rozpálíme olej, přidáme cibuli a česnek a chvíli restujeme. Přidáme zázvorovou pastu a počkáme, až se rozvoní, pak hřebíček a ostatní koření. Vše jen rychle orestujeme.
  • Poté přidáme zeleninu a rychle ji osmažíme.
  • K zelenině přidáme uvařenou rýži, kterou už jen prohřejeme. Dochutíme, pokud je potřeba a podáváme.

Kořeněnou rýži můžeme podávat samotnou nebo jako přílohu k masu nebo třeba grilovanému sýru.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový