KRÁLÍK ALÁ SVÍČKOVÁ

  • Snadné
  • Příprava 1 hodina

Suroviny:

  • 1 králík
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1 smetana na šlehání
  • 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
  • 1 dl vývaru nebo vody
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Králíka si naporcujeme, nakrájíme si cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Maso osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle králíka zprudka orestujeme. Dáme bokem. Na výpeku opečeme nejdříve cibuli a česnek, poté přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme vývarem nebo vodou, vrátíme maso do hrnce a necháme asi 40 minut dusit. Poté vyjmeme maso, k zelenině přidáme smetanu (pokojové teploty) a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Maso vrátíme do omáčky a můžeme podávat. Jako přílohu volíme knedlík nebo třeba těstoviny či rýži.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový, Zeleninový