KRÁLÍK ALÁ SVÍČKOVÁ
- Snadné
- Příprava 1 hodina
Suroviny:
- 1 králík
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1 smetana na šlehání
- 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
- 1 dl vývaru nebo vody
- sůl, pepř
Postup přípravy:
Králíka si naporcujeme, nakrájíme si cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Maso osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle králíka zprudka orestujeme. Dáme bokem. Na výpeku opečeme nejdříve cibuli a česnek, poté přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme vývarem nebo vodou, vrátíme maso do hrnce a necháme asi 40 minut dusit. Poté vyjmeme maso, k zelenině přidáme smetanu (pokojové teploty) a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Maso vrátíme do omáčky a můžeme podávat. Jako přílohu volíme knedlík nebo třeba těstoviny či rýži.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti |
Pokrm | Masový, Zeleninový |