KRÁLÍK „NA DIVOKO“
- Snadné
- Náročné na kvalitní suroviny a čas
SUROVINY:
- 1 králík
- Špek
- Cibule a česnek
- Máslo
- Voda nebo vývar na podlévání
- Koření: bobkový list, nové koření, tymián, kmín, sůl
DOPORUČENÍ:
Králíka si, pokud možno, kupte od lokálního chovatele. Před tím než nakoupíte, běžte se podívat, jak králík „bydlí“. Poctivý chovatel vám, velmi rád, svá zvířata ukáže. Všímejte si hlavně čistoty a spokojenosti zvířat. Kupujte raději samici, kvůli eliminaci typického aroma.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Králíka očistíme a rozporcujeme. Je na to potřeba trošku cviku, zvláště pokud, je králík větší. Důkladně osolte, přidejte kmín. Slaninou můžete králíka prošpikovat nebo ji jen přidejte do pekáče. Nakrájejte cibuli na větší kusy a nasekejte česnek. Na dno pekáče dejte cibuli a česnek, vložte maso a přidejte koření (bobkový list, větvičky tymiánu a nové koření). Zalijte vývarem nebo vodou a dejte do předehřáté trouby (180 °C) dusit na cca. 1 až 1 ½ hodiny. Poté maso bohatě potřete změklým máslem, a odkryté, dopečte dozlatova.
PŘÍLOHA:
Jako přílohu doporučuji hrnkový knedlík a kedlubnové zelí, pečivo nebo i rýži.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti |
Pokrm | Masový |