KRÁLÍK „NA DIVOKO“

  • Snadné
  • Náročné na kvalitní suroviny a čas

SUROVINY:

  • 1 králík
  • Špek
  • Cibule a česnek
  • Máslo
  • Voda nebo vývar na podlévání
  • Koření: bobkový list, nové koření, tymián, kmín, sůl

DOPORUČENÍ:

Králíka si, pokud možno, kupte od lokálního chovatele. Před tím než nakoupíte, běžte se podívat, jak králík „bydlí“. Poctivý chovatel vám, velmi rád, svá zvířata ukáže. Všímejte si hlavně čistoty a spokojenosti zvířat. Kupujte raději samici, kvůli eliminaci typického aroma.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Králíka očistíme a rozporcujeme. Je na to potřeba trošku cviku, zvláště pokud, je králík větší. Důkladně osolte, přidejte kmín. Slaninou můžete králíka prošpikovat nebo ji jen přidejte do pekáče. Nakrájejte cibuli na větší kusy a nasekejte česnek. Na dno pekáče dejte cibuli a česnek, vložte maso a přidejte koření (bobkový list, větvičky tymiánu a nové koření). Zalijte vývarem nebo vodou a dejte do předehřáté trouby (180 °C) dusit na cca. 1 až 1 ½ hodiny. Poté maso bohatě potřete změklým máslem, a odkryté, dopečte dozlatova.

PŘÍLOHA:

Jako přílohu doporučuji hrnkový knedlík a kedlubnové zelí, pečivo nebo i rýži.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti
Pokrm Masový