KARI KREVETOVÉ (ostré)

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 balení mražených krevet (velké, očištěné)
  • 1 lžíce kari pasty (zelená)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 hrnek hrášku
  • 1 červená paprika
  • 1 balení kokosového mléka
  • 1 lžíce oleje (ne olivový)
  • 1 hrst bylinek (koriandr, pokud nemáme, hladkolistá petrželka)
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Zeleninu nakrájíme na plátky.
  • Do hrnce dáme olej, který rozehřejeme. Na olej dáme restovat cibuli a česnek (2 minuty), poté přidáme zeleninu a krevety. Osolíme a opepříme.
  • Po dalších asi 2 minutách přidáme kari pastu, necháme rozvonět. Musíme intenzivně míchat, ráda se připaluje.
  • Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, necháme prohřát a doladíme bylinkami.

Podáváme s rýží basmati. Chutná skvěle i s rýžovými nudlemi.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro diabetiky
Pokrm Masový