KARI KREVETOVÉ (ostré)
- Snadné
- Příprava 20 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 1 balení mražených krevet (velké, očištěné)
- 1 lžíce kari pasty (zelená)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 hrnek hrášku
- 1 červená paprika
- 1 balení kokosového mléka
- 1 lžíce oleje (ne olivový)
- 1 hrst bylinek (koriandr, pokud nemáme, hladkolistá petrželka)
- sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Zeleninu nakrájíme na plátky.
- Do hrnce dáme olej, který rozehřejeme. Na olej dáme restovat cibuli a česnek (2 minuty), poté přidáme zeleninu a krevety. Osolíme a opepříme.
- Po dalších asi 2 minutách přidáme kari pastu, necháme rozvonět. Musíme intenzivně míchat, ráda se připaluje.
- Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, necháme prohřát a doladíme bylinkami.
Podáváme s rýží basmati. Chutná skvěle i s rýžovými nudlemi.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |