KROUPOVÁ POLÉVKA
- Snadné
- Doba přípravy 1,5 hodiny
Uzenou, kroupovou polévka je vhodné vařit také jako základ pro hlavní chod, tedy zapečené těstoviny. Maso, které v polévce vaříme, použijeme dále.
Suroviny pro 4 osoby:
- 500 g uzeného masa
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrnek ječných krup
- koření: sůl, pepř celý, libeček nebo petrželka
Postup přípravy:
- Do hrnce dáme vařit maso, cibuli, česnek a mrkev. Maso necháme táhnout asi 1 hodinu. Mezitím si uvaříme kroupy do měkka, trvá to asi 30 minut. Kroupy scedíme a dáme bokem. Před koncem vaření masa, přidáme do vývaru nakrájené brambory na kostičky a necháme uvařit.
- Maso vyjmeme, asi 2/3 si necháme na zapečené těstoviny a zbytek masa nakrájíme na úhledné kostičky a dáme zpět do polévky, toto můžeme udělat také se zeleninou.
- Polévku dochutíme solí a pepřem – pozor na přesolení, uzené maso může být velmi slané. Do talíře dáme kroupy a zalijeme vývarem, který dozdobíme libečkem nebo petrželkou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Zeleninový |