KROUPOVÁ POLÉVKA

  • Snadné
  • Doba přípravy 1,5 hodiny

Uzenou, kroupovou polévka je vhodné vařit také jako základ pro hlavní chod, tedy zapečené těstoviny. Maso, které v polévce vaříme, použijeme dále.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 500 g uzeného masa
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrnek ječných krup
  • koření: sůl, pepř celý, libeček nebo petrželka

Postup přípravy:

  • Do hrnce dáme vařit maso, cibuli, česnek a mrkev. Maso necháme táhnout asi 1 hodinu. Mezitím si uvaříme kroupy do měkka, trvá to asi 30 minut. Kroupy scedíme a dáme bokem. Před koncem vaření masa, přidáme do vývaru nakrájené brambory na kostičky a necháme uvařit.
  • Maso vyjmeme, asi 2/3 si necháme na zapečené těstoviny a zbytek masa nakrájíme na úhledné kostičky a dáme zpět do polévky, toto můžeme udělat také se zeleninou.
  • Polévku dochutíme solí a pepřem – pozor na přesolení, uzené maso může být velmi slané. Do talíře dáme kroupy a zalijeme vývarem, který dozdobíme libečkem nebo petrželkou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Zeleninový