KARI KRŮTÍ S KORIANDREM
- Velmi snadné
- Příprava 1 hodina
Suroviny pro 4 osoby:
- 600 g krůtího masa z prsou
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 1 velká šalotka
- 3 stroužky česneku
- 2 dcl vody nebo vývaru
- 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu k podávání
- sůl a pepř
- 2 lžíce oleje (ne olivový)
- hrst nasekaného koriandru
Postup přípravy:
- Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli a nesekáme česnek.
- Na olej dáme zpěnit cibuli a česnek. Po asi 1 minutě přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Přidáme nakrájené maso a důkladně orestujeme. Zalijeme tekutinou, necháme dusit pod pokličkou, až je maso měkké. Trvá to asi 40 minut.
- Nakonec přidáme nasekaný koriandr a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže basmati a chléb nán. Kari bude velmi pikantní. Kdo na to není zvyklý, může pikantnost maličko redukovat bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický |
Pokrm | Masový |