MADRAS KARI KRŮTÍ (ostré)
- Snadné
- Příprava 40 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 400 g krůtího masa (prsa)
- 2 cibule
- 2 brambory
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje (ne olivový)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce Madras kari pasty (koupíme v orientálních potravinách nebo větším supermarketu)
- sůl, pepř
- 400 ml kokosového mléka (plechovka)
Postup přípravy:
- Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Máslo s olejem si rozehřejeme a necháme na tuku zpěnit cibuli s česnekem. Necháme chvíli smažit, do růžova.
- Poté přidáme brambory a maso, které jsme předem osolili a opepřili. Maso zprudka orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Trvá to asi 30 sekund. Vše zalijeme kokosovým mlékem a necháme pozvolna dusit, až je maso měkké.
Madras kari podáváme s rýží basmati a nebo třeba plackami „čapátí“. Recept na tyto placky naleznete v sekci „Ostatní recepty“.