KRŮTÍ MASO S LIŠKAMI
- Snadné
- Příprava a vaření 1 hodina
SUROVINY na 4 porce:
- 4 plátky krůtích prsou
- 1 hrnek lišek (mohou být i mražené)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- koření: sůl, pepř, kmín
- 1 hrnek smetany na šlehání
- trocha vody nebo vývaru na podlévání
- 1 lžíce másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky, lišky si očistíme a případně pokrájíme. Maso si osolíme a opepříme.
- Rozehřejeme si tuk a zprudka opečeme maso do zlatova. Dáme stranou, necháme odpočívat a na výpeku osmahneme cibuli a česnek. Poté přidáme lišky. Maso vrátíme do hrnce, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Dusíme maso do měkka, trvá to asi 30 minut.
- Jakmile je maso měkké, zalijeme vše smetanou, necháme prohřát, případně dochutíme.
Podáváme s rýží, těstovinami, bulgurem nebo třeba knedlíkem.