KRŮTÍ MASO S LIŠKAMI

  • Snadné
  • Příprava a vaření 1 hodina

SUROVINY na 4 porce:

  • 4 plátky krůtích prsou
  • 1 hrnek lišek (mohou být i mražené)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • koření: sůl, pepř, kmín
  • 1 hrnek smetany na šlehání
  • trocha vody nebo vývaru na podlévání
  • 1 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky, lišky si očistíme a případně pokrájíme. Maso si osolíme a opepříme.
  • Rozehřejeme si tuk a zprudka opečeme maso do zlatova. Dáme stranou, necháme odpočívat a na výpeku osmahneme cibuli a česnek. Poté přidáme lišky. Maso vrátíme do hrnce, zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Dusíme maso do měkka, trvá to asi 30 minut.
  • Jakmile je maso měkké, zalijeme vše smetanou, necháme prohřát, případně dochutíme.

Podáváme s rýží, těstovinami, bulgurem nebo třeba knedlíkem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový
Pokrm Masový