KRŮTÍ MASO V RAJČATOVÉ OMÁČCE

  • Snadné
  • Příprava 1 hodina

Suroviny:

  • 4 krůtí řízky (prsa)
  • 1 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 plechovka rajčat
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy:

  • Maso si osolíme a opepříme. Rozehřejeme si olej, na kterém maso zprudka orestujeme. Dáme odpočívat bokem.
  • Na výpek dáme najemno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Restujeme asi 2 minuty.
  • Maso vrátíme do hrnce a přidáme rajčata. Necháme dusit asi 30 minut, až do změknutí masa. Před koncem vaření ještě můžeme dochutit solí nebo pepřem.

Podáváme s rýží, tarhoňou, noky nebo třeba těstovinami.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Zeleninový