KRŮTÍ MASO V RAJČATOVÉ OMÁČCE
- Snadné
- Příprava 1 hodina
Suroviny:
- 4 krůtí řízky (prsa)
- 1 cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 plechovka rajčat
- sůl, pepř
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy:
- Maso si osolíme a opepříme. Rozehřejeme si olej, na kterém maso zprudka orestujeme. Dáme odpočívat bokem.
- Na výpek dáme najemno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Restujeme asi 2 minuty.
- Maso vrátíme do hrnce a přidáme rajčata. Necháme dusit asi 30 minut, až do změknutí masa. Před koncem vaření ještě můžeme dochutit solí nebo pepřem.
Podáváme s rýží, tarhoňou, noky nebo třeba těstovinami.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Zeleninový |