KRŮTÍ PLÁTKY NA SMETANĚ

  • Snadné
  • Doba přípravy 1 hodiny

Suroviny:

  • 4 plátky krůtích prsou
  • 1 velká cibule
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 dl vody nebo vývaru na podlití
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na čtyři, 1 cm široké plátky. Cibuli si nakrájíme, můžeme nahrubo. Maso osolíme a opepříme. Zprudka restujeme, na lžíci přepuštěného másla, do zlatova. Maso vyjmeme z hrnce a na výpeku osmahneme cibuli do zlatova. Maso vrátíme do hrnce a zastříkneme vodou nebo vývarem. Dusíme na mírném plameni asi 10 minut, poté přilijeme smetanu a necháme zvolna dusit dalších 20 minut. Jakmile je maso měkké, opět maso dáme stranou a tekutinu rozmixujeme. Podáváme s dušenou rýží.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový