KRŮTÍ ROLÁDA

  • Snadné
  • Příprava 20 minut, pečení asi 40 min.

SUROVINY na 1 roládu:

  • 400 g krůtích prsou v celku
  • 1 jarní cibulka
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Rozehřejeme si troubu na 200 °C.
  • Krůtí prsa rozklepeme na plát, popř. požádáme řezníka, ať nám plát na roládu připraví. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  • Oloupané mrkve a omytou jarní cibulku poklademe na maso tak, aby se dalo dobře zamotat a měli jsme hezkou mozaiku. Zamotáme roládu, můžeme ji ovázat kuchyňským motouzem, popř. zabalíme do alobalu.
  • Dáme do rozehřáté trouby a pečeme do zlatova, nakonec na roládě necháme rozpustit máslo.

V alobalu zabalené maso bude šťavnatější.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový